***
Tex-Mex kruiden
Ingrediënten
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl oregano
3 tl paprikapoeder
1 tl uienpoeder
1 tl zout
Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse Nachoschotel
PT30M
Mexicaanse Nachoschotel
Eigenlijk is deze schotel niet helemaal Mexicaans, want ik nam de Chinese
roerbakmix in de plaats, omdat de Mexicaans roerbak helaas niet meer
voorradig was. Omdat de kleininderen meeaten heb ik maar geen mais
toegevoegd, want daar doe ik ze niet zo'n plezier mee. Wat wél leuk was
toen ze binnenkwamen en me de nacho's in de schotel zagen steken er
een gejuich opsteeg.
En.... aan tafel was het even muisstil..... want als muisjes.....
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Uit het boek Gezond Project . Eigen tekst en foto. Recept iets aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse Nachoschotel te bereiden
- De oven mag alvast voorverwarmd op 180 graden.
- Kruid dan het gehakt met 2 el Mexicaanse kruiden mix.
- Rul het gehakt gaar in de wok en voeg dan de Mexicaanse roerbakgroente en de gesneden tomaten toe.
- Bak dit geheel een minuut of 8.
- Dan gaan we de Ovenschaal opmaken.
- Verdeel hiervoor ongeveer de helft van de nacho chips over de bodem.
- Leg daarop het groente gehaktmengsel.
- Gebruik de andere helft van de nacho chips om met het puntje van een nacho een vlokje crème fraîche uit het potje te dippen.
- Steek ze op een leuke manier in het groente gehaktmengsel.
- Verdeel eventueel overgebleven crème fraîche in vlokjes over de schotel.
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet de schotel ongeveer 10 minuten in de oven.
- Serveer eventueel wat rijst erbij voor de extra hongerige tafelgenoten.( bij ons was dat niet nodig) Ook wat aangemaakte pittige komkommer smaakt hier lekker bij.