Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse rundvleesschotel
PT120M
Mexicaanse rundvleesschotel
Een heerlijk mexicaanse rundvleesschotel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
dick b
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse rundvleesschotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C.
Pureer de hele walnoten, ui, chilipeper, knoflook, rozijnen, cacao en tomaten tot een gladde massa.
Verhit een beetje olie.
Voeg de kaneel en kruidnagelen toe en fruit hierin de wortelplakjes gedurende 1 minuut.
Voeg het tomatenmengsel en de grof gehakte walnoten toe en laat alles 5 minuten al roerend koken. Pas op voor aanbranden.
Voeg bouillon toe en doe alles in een ovenschaal.
Verhit in een andere pan olie en bak de blokjes rundvlees rondom bruin.
Voeg het vlees aan de saus toe en laat het gerecht 90 minuten in de oven gaarsudderen.
Pureer de hele walnoten, ui, chilipeper, knoflook, rozijnen, cacao en tomaten tot een gladde massa.
Verhit een beetje olie.
Voeg de kaneel en kruidnagelen toe en fruit hierin de wortelplakjes gedurende 1 minuut.
Voeg het tomatenmengsel en de grof gehakte walnoten toe en laat alles 5 minuten al roerend koken. Pas op voor aanbranden.
Voeg bouillon toe en doe alles in een ovenschaal.
Verhit in een andere pan olie en bak de blokjes rundvlees rondom bruin.
Voeg het vlees aan de saus toe en laat het gerecht 90 minuten in de oven gaarsudderen.