KookJij

Mierikswortelsaus (vers)

Een heerlijk mierikswortelsaus (vers) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 8 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Blue Band : Soepen en sauzen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mierikswortelsaus (vers) te bereiden

Het sneetje brood laten weken in de melk. Daarna goed uitknijpen en in een diep bord doen.
Toevoegen: zout + suiker + mierikswortel.
Goed door elkaar prakken.
Roer dan de creme fraïche erdoor en breng op smaak met de azijn.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Ik moet je gelijk geven, erg sterk. Dus alleen voor mensen die alles persé vers willen.:);)
slaatje

slaatje zegt:
Ik ben benieuwd wie dit gaat maken met verse mierikswortel. In het verleden heb ik met verse mierikswortel saus gemaakt, niet te schillen die 'kr....en', wat heb ik er altijd van zitten huilen. Ik hou me wel bij mierikswortel uit een potje:p:p: Groetjes Gerda ;););)