KookJij

Miesoep uit Lanzhou

Een heerlijk miesoep uit lanzhou recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Pay-Uun Hiu (Volkskrant 24 maart 2014)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Miesoep uit Lanzhou te bereiden

1).De bouillon kan worden gemaakt van blokjes (kan ook vers, dat duurt echter langer).
2).Voeg toe de sichuanpeper de witte peper, de kardamomzaden, kaneelstokjes, laurierblaadjes en de gember en laat het geheel op een zeer zacht vuurtje gedurende 2 uur trekken.
3).Zeef de bouillon en doe weer in de pan en breng aan de kook.
4).Voeg de paddenstoelen toe en de tofu (=tahoe) en breng op smaak met zout en peper. Laat nog even nagaren en door en door heet worden.
5).Kook intussen de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak, giet af in een vergiet. Blijf in beweging houden om plakken te voorkomen en verdeel over de kommen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep de soep over de noodles en serveer met veel gesnipperde korianderblad.
Voor de liefhebbers chili-olie en Chinese azijn naar eigen smaak.
Hoewel het niet gebruikelijk is om wijn bij de soep te schenken, vind ikzelf een glas droge gewurztraminer bv.uit Nieuw Zeeland zeer smakelijk.
NB: Lanzhou is de hoofdstad van de Provincie Gansu. Het ligt in mid-China, ongeveer 200 km ten Noorden van Chengdu en 200 km ten Westen van Xian (o.a. stad met de terracotta soldaten)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst