Recept
« Terug naar recepten
Mihoen met Tempeh en Katjang
PT60M
Mihoen met Tempeh en Katjang
Een eenvoudig receptje uit de Vietnamese keuken
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mihoen met Tempeh en Katjang te bereiden
- Kook de mihoen in een grote pan gezouten water volgens de aanwijzingen op het pakje.
- Doe in de pan met de mihoen de geraspte wortels ongeveer 3 minuten voordat de mihoen klaar zou zijn. Giet mihoen en wortels af en houd dat even warm.
- Ondertussen staat de tempeh 30 minuten te pocheren in kokend water. De gepocheerde tempeh vervolgens afgieten en snijden in stroken van 1 cm dik.
- De olie verhitten in een anti-aanbak bakpan of wadjan en daarin de stroken tempeh mooi goudbruin aanfruiten. Zet dan de tempeh weg in een grote kom.
- In een nieuwe kom de ketjap, limoensap, Nam Pla, rijstazijn, gula djawa, hoisin saus, sesamolie en Srirachisaus goed door elkaar mengen en over de tempeh gieten.
- Dan bij de tempeh ook de mihoen met geraspte wortel doen. Hussel de tempeh mix goed met de mihoen mix.
- Dan door dit geheel de lenteui en de koriander mixen en verdelen over de voorverwarmde kommen.
- Strooi hierover dan de vers geroosterde katjang.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij thee, bier of een niet te droge witte wijn