KookJij

Thaise papaja salade anders dan anders

In Thailand is de papaja salade erg populair en iedereen die daar ooit geweest is zal hem dan ook vast en zeker wel kennen. Omdat ik nogal dol ben op de Thaise keuken wilde ik deze ook wel een keer maken. Echter de grote moeilijkheid is om een groene papaja te bemachtigen. Een gewone rijpe papaja kun je nog wel eens bij de groenteboer vinden. Daarom heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en de proef op de som genomen. Ik heb dus een gewone rijpe papaja gebruikt in plaats van een groene. En ik kan je zeggen dat ik blij ben dat ik het gewoon heb uitgeprobeerd. De smaak is natuurlijk wel anders dan volgens het originele recept maar daardoor zeker niet minder lekker. Misschien zelfs nog wel lekkerder. Ik ga de volgende keer dus geen enkele moeite meer doen om een groene papaja te bemachtigen en maak het voortaan gewoon op mijn eigen manier. En dat er een volgende keer zal komen dat is zeker. Ook de kousenband die eigenlijk tot de ingredienten behoord heb ik vervangen door een handvol mooie dunne sperziebonen. Je kunt ze wel het beste eventjes van te voren blancheren.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise papaja salade anders dan anders te bereiden

  1. Halveer de papaja, verwijder de zaden en schil de vrucht, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Maak de knoflook, peper, en sjalot fijn (eventueel met een vijzel) en voeg het zout toe.
  3. Haal de uiteindjes van de sperzieboontjes af en snij ze in stukjes van 1 cm, overgiet ze met kokend water
    doe alles bij elkaar en schep het door elkaar, voeg de vissaus, suiker en het limoensap toe.
  4. Garneer met fijngehakte geroosterde pindas en met koriander.
  5. Als je liefhebber van koriander bent kun je ook nog wat extra koriander fijnsnijden en erdoorheen doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst