Recept
« Terug naar recepten
Mille-feuille van aardbeien met crème anglaise e
PT80M
Mille-feuille van aardbeien met crème anglaise e
Een heerlijk mille-feuille van aardbeien met crème anglaise e recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mille-feuille van aardbeien met crème anglaise e te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 220º.
2. Bestuif de werkplek met bloem en rol de plakken bladerdeeg uit.
3. Snijd iedere plak in 3 repen van 7 bij 12 cm.
4. Prik er met een vork gaatjes in.
5. Leg de repen op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 8 à 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Crème pâtissière
1. Klop eidooier met de suiker tot een dik romig mengsel.
2. Zeef de bloem erboven en roer glad.
3. Breng de melk met het gespleten en uitgeschraapte vanillestokje in een steelpan aan de kook. Laat even trekken.
4. Haal de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje.
5. Giet wat van de kokende melk bij het eidooiermengsel en roer goed door (familie maken) en giet het dan terug bij de melk.
6. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
7. Giet in een kom en laat afkoelen.
8. Klop de slagroom lobbig resp. stijf, afhankelijk van de dikte van de crème.
Crème anglaise
1. Klop de eidooier met 1 el. Fraise des Bois in een kom.
2. Breng de room met de suiker en het gespleten en uitgeschraapte vanillestokje in een steelpan al roerend tegen de kook aan.
3. Haal de room van het vuur en verwijder het vanillestokje.
4. Giet wat van de room bij het eidooiermengsel en roer goed door (familie maken) en giet het dan terug.
5. Roer goed door en laat afkoelen.
Aardbeiencoulis
1. Pureer 400 gr. aardbeien met het citroensap en de suiker in de keukenmachine. Wrijf het mengsel indien nodig door een zeef.
2. Breng op smaak met Fraise des Bois en evt. vers gemalen zwarte peper.
Presentatie
1. Vul een spuitzak met de crème pâtissière en spuit op het midden van het bord een toefje.
2. Leg hierop een afgekoelde plak bladerdeeg. Druk licht aan, zodat hij niet verschuift.
3. Bespuit de plak bladerdeeg ruim met de crème pâtissière.
4. Beleg de crème met aardbeien.
5. Bespuit een tweede plak bladerdeeg met crème pâtissière en beleg weer met aardbeien.
6. Leg deze plak voorzichtig op de eerste.
7. Bestrooi een derde plak bladerdeeg met suiker en bruneer met de brander.
8. Dek hiermee de tweede plak af.
9. Schep er wat aardbeiencoulis en crème anglaise omheen.
2. Bestuif de werkplek met bloem en rol de plakken bladerdeeg uit.
3. Snijd iedere plak in 3 repen van 7 bij 12 cm.
4. Prik er met een vork gaatjes in.
5. Leg de repen op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 8 à 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Crème pâtissière
1. Klop eidooier met de suiker tot een dik romig mengsel.
2. Zeef de bloem erboven en roer glad.
3. Breng de melk met het gespleten en uitgeschraapte vanillestokje in een steelpan aan de kook. Laat even trekken.
4. Haal de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje.
5. Giet wat van de kokende melk bij het eidooiermengsel en roer goed door (familie maken) en giet het dan terug bij de melk.
6. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
7. Giet in een kom en laat afkoelen.
8. Klop de slagroom lobbig resp. stijf, afhankelijk van de dikte van de crème.
Crème anglaise
1. Klop de eidooier met 1 el. Fraise des Bois in een kom.
2. Breng de room met de suiker en het gespleten en uitgeschraapte vanillestokje in een steelpan al roerend tegen de kook aan.
3. Haal de room van het vuur en verwijder het vanillestokje.
4. Giet wat van de room bij het eidooiermengsel en roer goed door (familie maken) en giet het dan terug.
5. Roer goed door en laat afkoelen.
Aardbeiencoulis
1. Pureer 400 gr. aardbeien met het citroensap en de suiker in de keukenmachine. Wrijf het mengsel indien nodig door een zeef.
2. Breng op smaak met Fraise des Bois en evt. vers gemalen zwarte peper.
Presentatie
1. Vul een spuitzak met de crème pâtissière en spuit op het midden van het bord een toefje.
2. Leg hierop een afgekoelde plak bladerdeeg. Druk licht aan, zodat hij niet verschuift.
3. Bespuit de plak bladerdeeg ruim met de crème pâtissière.
4. Beleg de crème met aardbeien.
5. Bespuit een tweede plak bladerdeeg met crème pâtissière en beleg weer met aardbeien.
6. Leg deze plak voorzichtig op de eerste.
7. Bestrooi een derde plak bladerdeeg met suiker en bruneer met de brander.
8. Dek hiermee de tweede plak af.
9. Schep er wat aardbeiencoulis en crème anglaise omheen.