Recept
« Terug naar recepten
Millefeuille.
PT50M
Millefeuille.
Een heerlijk millefeuille. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Millefeuille. te bereiden
1. Kluts voor de passievruchtenvulling de eieren goed door elkaar, giet het mengsel dan in een vuurvaste schotel en roer er de overige ingrediënten door. Zet de schaal boven op een pan met bijna kokend water en roer 15-20 min. met een houten lepel, of tot de boter gesmolten is, het mengsel is ingedikt en aan de achterkant van de houten lepel blijft plakken. Laat het afkoelen, breng het over in een schaal, dek die af met plastic en zet hem in de koelkast.
2. Verhit voor de millefeuille de oven voor op 200 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 35 cm en leg die op de plaat. Dek het deeg af en het 20 min. in de koelkast. Besprenkel het licht met water en prik het in met een vorm. Bak het 25 min., of tot het omhooggekomen en goudbruin is. Laat het allemaal afkoelen op een rooster.
3. Klop de room met de poedersuiker en vanille tot er zich pieken vormen. Werk het deegvel voorzichtig bij en snijd er in de lengte 3 even grote stukken van. Bedek 1 laag met de helft van het passievruchtenmengsel, verspreid het gelijkmatig , ook bij de randen. Lepel hier de helft van het roommengsel op en leg daar de helft van de mango op. Leg het tweede deegvel hierbovenop en herhaal de werkwijze. Eindig met het laatste deegvel en bestrooi dat ruim met poedersuiker. Breng het geheel voorzichtig over op een serveerschaal. Snijd het gebak aan met een kartelmes in plakken.
2. Verhit voor de millefeuille de oven voor op 200 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 35 cm en leg die op de plaat. Dek het deeg af en het 20 min. in de koelkast. Besprenkel het licht met water en prik het in met een vorm. Bak het 25 min., of tot het omhooggekomen en goudbruin is. Laat het allemaal afkoelen op een rooster.
3. Klop de room met de poedersuiker en vanille tot er zich pieken vormen. Werk het deegvel voorzichtig bij en snijd er in de lengte 3 even grote stukken van. Bedek 1 laag met de helft van het passievruchtenmengsel, verspreid het gelijkmatig , ook bij de randen. Lepel hier de helft van het roommengsel op en leg daar de helft van de mango op. Leg het tweede deegvel hierbovenop en herhaal de werkwijze. Eindig met het laatste deegvel en bestrooi dat ruim met poedersuiker. Breng het geheel voorzichtig over op een serveerschaal. Snijd het gebak aan met een kartelmes in plakken.
Michel I. Gobets zegt:
groet
Michel