Recept
« Terug naar recepten
Mini-asperges met ansjovismayonaise
PT30M
Mini-asperges met ansjovismayonaise
Een heerlijk mini-asperges met ansjovismayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
uit een aspergefolder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini-asperges met ansjovismayonaise te bereiden
▼ snijd het houtige gedeelte v.d.onderkant af (ca 1 cm)
▼ stoom de asperges enkele minuten in een zeef of vergiet boven kokend water en koel ze daarna met koud water af
▼ meng voor de mayo de olijfolie met de zonnebloemolie
▼ doe de eidooiers in een kom en roer goed met een garde
▼ meteen de olie druppelgewijs erbij
▼wanneer het mengsel iets dikker wordt, de rest v.d. olie in een dun straaltje toevoegen
▼als alle olie is toegevoegd, is het mengsel dik en romig
▼snijd de ansjovis en de kappertjes klein en voeg ze toe aan de mayo
▼een scheutje citroensap en de knoflook en de vers
gemalen peper
▼proef of jij het lekker genoeg vinden anders nog wat
citroen en peper
▼laat de mayo voor het serveren een ½ uurtje staan, trekken de smaken er goed in.
▼ stoom de asperges enkele minuten in een zeef of vergiet boven kokend water en koel ze daarna met koud water af
▼ meng voor de mayo de olijfolie met de zonnebloemolie
▼ doe de eidooiers in een kom en roer goed met een garde
▼ meteen de olie druppelgewijs erbij
▼wanneer het mengsel iets dikker wordt, de rest v.d. olie in een dun straaltje toevoegen
▼als alle olie is toegevoegd, is het mengsel dik en romig
▼snijd de ansjovis en de kappertjes klein en voeg ze toe aan de mayo
▼een scheutje citroensap en de knoflook en de vers
gemalen peper
▼proef of jij het lekker genoeg vinden anders nog wat
citroen en peper
▼laat de mayo voor het serveren een ½ uurtje staan, trekken de smaken er goed in.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Het doet goed als " amuse".