Recept
« Terug naar recepten
Mini-oliebollen met chocoladedip
PT75M
Mini-oliebollen met chocoladedip
Een heerlijk mini-oliebollen met chocoladedip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
C1000
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini-oliebollen met chocoladedip te bereiden
Bereid het beslag met 1/4 l handwarm water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rozijnen en de krenten erdoor en laat het beslag onder een schone theedoek of huishoudfolie op een warme plek ± 45 min. rijzen.
Verhit de olie tot 190°C. Bak in 3 tot 4 porties ± 30 kleine oliebolletjes van het beslag. Keer de oliebollen als ze dit niet uit zichzelf doen. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Smelt de chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de fondue in het midden van een schaal en leg de oliebolletjes er omheen. Dip de oliebollen in de chocoladefondue.
Verhit de olie tot 190°C. Bak in 3 tot 4 porties ± 30 kleine oliebolletjes van het beslag. Keer de oliebollen als ze dit niet uit zichzelf doen. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Smelt de chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de fondue in het midden van een schaal en leg de oliebolletjes er omheen. Dip de oliebollen in de chocoladefondue.
marian zegt: