Recept
« Terug naar recepten
De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.
PT15M
De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.
Bij het snuffelen in kookboeken kwam ik het tegen . Het verkreukelde
blaadje met het recept van mijn moeders uitjes monegask, waar wij als
kinderen blij van werden. Ik maak het nu ook nog geregeld. Mijn moeder was een kei in het maken van salades en stoofpotten. Enfin een kei in salades , zei ik en deze is er eentje van. Bij het kijken naar de benodigde ingrediënten , bleek ik alles in huis te hebben. Dus meteen aan de slag.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Van mijn moeder
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De simpele uitjes Monegask van mijn moeder. te bereiden
- Bij het snuffelen door enkele kookboeken kwam ik het tegen. Mijn moeders uitjes Monegask .
- De uitgelekte uitjes, kappertjes en geweekte en ook uitgelekte blanke rozijnen in een kom doen.
- Daarop de ketchup en de gehele zwik door elkaar roeren tot een dikke saus.
- Dan naar smaak een scheut zoete chilisaus erdoor.
- Dat is alles. Ruim van te voren maken , zodat de smaken kunnen intrekken.
- Heerlijk als bijgerecht bij vlees, paté , bij patatjes, bij een buffet.
- Afgedekt in de koelkast is dit gerecht redelijk lang te bewaren.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Steeds als ik bij de slager kom, zie ik ook de schaal met uitjes Monegask. Dan denk ik aan het recept van mijn moeder om weer eens snel te maken. Om de smaak van de uitjes Monegask van de slager te proeven, kocht ik een bakje. Er was nauwelijks verschil te proeven en eerlijk..... wat is er nu fijner dan het zelf te maken en aan je moeder te denken.