Recept
« Terug naar recepten
Mini-paprikasoepje met basilicumroom
PT35M
Mini-paprikasoepje met basilicumroom
Een heerlijk mini-paprikasoepje met basilicumroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini-paprikasoepje met basilicumroom te bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten met de knoflook en de
paprika op een halfhoog vuur al omscheppend 3 min. Voeg 1 dl water toe, breng alles aan de kook en laat het op een laag vuur 15 min. koken. Voeg de roomsoep toe en warm 5 min. door. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine of blender, en schenk deze door een zeef terug in de pan. Breng op smaak met peper. Klop de slagroom stijf en spatel de basilicum erdoor. Schep de soep in voorverwarmde cappuccinokoppen en schep de room erop. Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de kaassticks.
paprika op een halfhoog vuur al omscheppend 3 min. Voeg 1 dl water toe, breng alles aan de kook en laat het op een laag vuur 15 min. koken. Voeg de roomsoep toe en warm 5 min. door. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine of blender, en schenk deze door een zeef terug in de pan. Breng op smaak met peper. Klop de slagroom stijf en spatel de basilicum erdoor. Schep de soep in voorverwarmde cappuccinokoppen en schep de room erop. Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de kaassticks.
tine zegt: