Recept
« Terug naar recepten
Mini tarte tatin, hemelse liefde en vanille-ijs
PT45M
Mini tarte tatin, hemelse liefde en vanille-ijs
Een heerlijk mini tarte tatin, hemelse liefde en vanille-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini tarte tatin, hemelse liefde en vanille-ijs te bereiden
Hemelse liefde:
Hak de hazelnoten in grove stukken en snij de gedroogde abrikozen in blokjes. Hak ook de pure chocolade in kleine blokjes. Klop de slagroom stijf en doe het samen met de mascarpone in een diepe kom. Schep er dan de hazelnoot, abrikoos en chocolade voorzichtig doorheen; niet roeren!
Steek rondjes uit de cake en besprenkel deze met de likeur. Schep het mengsel met een ijslepel op de cake plakjes.
Mini tarte tatin:
Schil de kweeperen, halveer ze en verwijder de harde kern. Kook ze in bessensap met suiker totdat het zo zacht is dat je er met een vork doorheen kunt prikken. Laat dit uitlekken.
Snij de bladerdeeg in vierkantjes van ca 5 x 5 cm. Snij de kweepeer in kleine stukjes en bestrooi met kaneel. Doe de bruine suiker in een pan en verhit het totdat het donkerder kleurt; voeg wat water toe en roer totdat het indikt.
Schenk dit vervolgens in ovenschaaltjes, leg er dakpansgewijs 3 schijven kweepeer op en dek af met de bladerdeeg.
Zet de schaaltjes 30 minuten in een oven op 180°C. Haal ze uit de oven en keer ze om op een bord zodat het bladerdeeg onderop komt te liggen.
Leg ook de hemelse liefde op het bord en schep er een bolletje vanille ijs naast.
Hak de hazelnoten in grove stukken en snij de gedroogde abrikozen in blokjes. Hak ook de pure chocolade in kleine blokjes. Klop de slagroom stijf en doe het samen met de mascarpone in een diepe kom. Schep er dan de hazelnoot, abrikoos en chocolade voorzichtig doorheen; niet roeren!
Steek rondjes uit de cake en besprenkel deze met de likeur. Schep het mengsel met een ijslepel op de cake plakjes.
Mini tarte tatin:
Schil de kweeperen, halveer ze en verwijder de harde kern. Kook ze in bessensap met suiker totdat het zo zacht is dat je er met een vork doorheen kunt prikken. Laat dit uitlekken.
Snij de bladerdeeg in vierkantjes van ca 5 x 5 cm. Snij de kweepeer in kleine stukjes en bestrooi met kaneel. Doe de bruine suiker in een pan en verhit het totdat het donkerder kleurt; voeg wat water toe en roer totdat het indikt.
Schenk dit vervolgens in ovenschaaltjes, leg er dakpansgewijs 3 schijven kweepeer op en dek af met de bladerdeeg.
Zet de schaaltjes 30 minuten in een oven op 180°C. Haal ze uit de oven en keer ze om op een bord zodat het bladerdeeg onderop komt te liggen.
Leg ook de hemelse liefde op het bord en schep er een bolletje vanille ijs naast.
Bertal zegt:
We hadden het al geproefd op onze kookclub, en ik wilde het jullie niet onthouden:);)m.v.g. Bert