Recept
« Terug naar recepten
Moccaijs
PT45M
Moccaijs
Een heerlijk moccaijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
IJs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moccaijs te bereiden
Klop in een grote kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Verwarm in een steelpan de melk en de slagroom op laag vuur.
Doe het espressopoeder en gezeefde cacaopoeder in een kommetje en roer het met 1-2 el van het roommengsel glad.
Er mogen geen klontjes in zitten.
Doe het mengsel in de pan bij de resterende room en breng alles tegen de kook.
Schenk de inhoud van de pan al kloppend bij het luchtige dooiermengsel en doe alles terug in de pan.
Verwarm de vla al roerend tot hij is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat het volledig afkoelen.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Verwarm in een steelpan de melk en de slagroom op laag vuur.
Doe het espressopoeder en gezeefde cacaopoeder in een kommetje en roer het met 1-2 el van het roommengsel glad.
Er mogen geen klontjes in zitten.
Doe het mengsel in de pan bij de resterende room en breng alles tegen de kook.
Schenk de inhoud van de pan al kloppend bij het luchtige dooiermengsel en doe alles terug in de pan.
Verwarm de vla al roerend tot hij is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat het volledig afkoelen.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.