Supper lekker, door dat vanbinnen de vulling warm maar lopend is.
Echt iets voor chocolade verslaafde personen, zoals ik.
Recept
« Terug naar recepten
Moelleux van chocolade
PT20M
Moelleux van chocolade
Een heerlijk moelleux van chocolade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moelleux van chocolade te bereiden
Klop de eieren en de eierdooier luchtig op met de fijne suiker,tot het mengsel als een lint van de klopper afloopt.
Smelt de bittere chocolade met de boter in de microgolfoven of in een warmwaterbad en roer goed glad.
Giet er beetje bij beetje het ei-suikermengsel bij en roer voorzichtig om. Strooi er de gezeefde patisseriebloem bij en spatel luchtig om, tot alle bloem opgenomen is.
Beboter de vormpjes en bestuif met bloem.
Giet het chocolademengsel in de vormpjes.
Bak gedurende 8 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal voorzichtig uit de vormpjes en bestrooi met de cacaopoeder.
Serveer meteen, anders stijft de vulling op.
Smelt de bittere chocolade met de boter in de microgolfoven of in een warmwaterbad en roer goed glad.
Giet er beetje bij beetje het ei-suikermengsel bij en roer voorzichtig om. Strooi er de gezeefde patisseriebloem bij en spatel luchtig om, tot alle bloem opgenomen is.
Beboter de vormpjes en bestuif met bloem.
Giet het chocolademengsel in de vormpjes.
Bak gedurende 8 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal voorzichtig uit de vormpjes en bestrooi met de cacaopoeder.
Serveer meteen, anders stijft de vulling op.
inged zegt:
normaal kan je deze bloem in elk grootwarenhuis vinden.
Groetjes Inge