Recept
« Terug naar recepten
Mosselcocktail
PT30M
Mosselcocktail
Een heerlijk mosselcocktail recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselcocktail te bereiden
Snijd de prei, de ui en de bleekselderij in stukjes. Houd wat bleekselderij apart.
Breng de witte wijn met de boter en de peperkorrels aan de kook, doe de groenten erbij en kook hierin de mosselen. Schud ze driemaal om. Laat ze uitlekken in een zeef en vang het kookvocht op, laat het afkoelen. Snijd de champignons in plakjes en besprenkel deze met het citroensap. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Haal de mosselen uit de schelpen. Roer 1 dl mosselkookvocht, de crème fraîche, de sherry en de mosterd in de blender door elkaar tot een gladde dressing. Leg enkele toefjes sla op een groot bord. Schik de mosselen en de bleekselderij aan een kant en de champignons en de tomaat aan de andere kant. Giet de dressing over het geheel en serveer met vers stokbrood.
Breng de witte wijn met de boter en de peperkorrels aan de kook, doe de groenten erbij en kook hierin de mosselen. Schud ze driemaal om. Laat ze uitlekken in een zeef en vang het kookvocht op, laat het afkoelen. Snijd de champignons in plakjes en besprenkel deze met het citroensap. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Haal de mosselen uit de schelpen. Roer 1 dl mosselkookvocht, de crème fraîche, de sherry en de mosterd in de blender door elkaar tot een gladde dressing. Leg enkele toefjes sla op een groot bord. Schik de mosselen en de bleekselderij aan een kant en de champignons en de tomaat aan de andere kant. Giet de dressing over het geheel en serveer met vers stokbrood.