Recept
« Terug naar recepten
Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus
PT20M
Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus
Als je regelmatig mosselen eet is het lekker om zo nu en dan eens een
ander recept te proberen. Deze Spaanse variant is erg lekker en bovendien
heel gemakkelijk om zelf te maken.
Het nat wat onder in de pan blijft zitten gooi je natuurlijk niet weg. Schep
een paar lepels over wat mosselen op je bord. Je kunt het lekker oplepelen
als een soepje of opdeppen met stokbrood. Mocht er toch nog wat
overblijven dan heb je de volgende dag met een paar overgebleven
mosselen nog een heerlijk soepje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Inspiratie van "Leuke recepten" In eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus te bereiden
- Maak de mosselen schoon en controleer ze op kapotte (die gooi je weg).
- Snijd de Chorizo fijn en bak deze in de mosselpan.
- Snipper de ui, snij de bleekselderij fijne en bak dit 2 minuten mee.
- Snij de Spaanse peper heel fijn en de verse tomaten in blokjes. Voeg deze samen met het blik tomatenblokjes en de wijn toe.
- Laat dit nog eventjes pruttelen en voeg dan de mosselen toe.
- Zet het vuur hoog en kook de mosselen in 5 tot 7 minuten gaar. Af en toe omhusselen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met (zelfgemaakte) aioli en stokbrood en eventueel een salade.