KookJij

Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

Als je regelmatig mosselen eet is het lekker om zo nu en dan eens een ander recept te proberen. Deze Spaanse variant is erg lekker en bovendien heel gemakkelijk om zelf te maken. Het nat wat onder in de pan blijft zitten gooi je natuurlijk niet weg. Schep een paar lepels over wat mosselen op je bord. Je kunt het lekker oplepelen als een soepje of opdeppen met stokbrood. Mocht er toch nog wat overblijven dan heb je de volgende dag met een paar overgebleven mosselen nog een heerlijk soepje.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Mediterrane
Bron: Inspiratie van "Leuke recepten" In eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus te bereiden

  1. Maak de mosselen schoon en controleer ze op kapotte (die gooi je weg).
  2. Snijd de Chorizo fijn en bak deze in de mosselpan.
  3. Snipper de ui, snij de bleekselderij fijne en bak dit 2 minuten mee.
  4. Snij de Spaanse peper heel fijn en de verse tomaten in blokjes. Voeg deze samen met het blik tomatenblokjes en de wijn toe.
  5. Laat dit nog eventjes pruttelen en voeg dan de mosselen toe.
  6. Zet het vuur hoog en kook de mosselen in 5 tot 7 minuten gaar. Af en toe omhusselen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveren met (zelfgemaakte) aioli en stokbrood en eventueel een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst