Recept
« Terug naar recepten
Mosselen gevuld met kreeftenboter, amandelolie en citroenvrbena
PT45M
Mosselen gevuld met kreeftenboter, amandelolie en citroenvrbena
Een heerlijk mosselen gevuld met kreeftenboter, amandelolie en citroenvrbena recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen gevuld met kreeftenboter, amandelolie en citroenvrbena te bereiden
Kook zeer grote Zeeuwse mosselen in een court-bouillon.
Haal ze uit hun schelp en laat ze afkoelen.
Kook een kreeft in court-bouillon.
Verwijder het pantser en de scharen.
Pureer het vlees en het koraal met ongezouten boerderijboter (roomboter) in een keukenmachine tot een gladde massa.
Breng de botermassa in een spuitzak en vul er de mosselen mee op.
Parfumeer met blaadjes citroenverbena en nappeer met een lepeltje amandelolie.
Haal ze uit hun schelp en laat ze afkoelen.
Kook een kreeft in court-bouillon.
Verwijder het pantser en de scharen.
Pureer het vlees en het koraal met ongezouten boerderijboter (roomboter) in een keukenmachine tot een gladde massa.
Breng de botermassa in een spuitzak en vul er de mosselen mee op.
Parfumeer met blaadjes citroenverbena en nappeer met een lepeltje amandelolie.
Bertal zegt:
Nou het valt best wel mee, zelf vind ik citroentijm te sterk en citroenmelisse heeft niet zo'n mooie blaadjes, in ieder geval bedankt voor de suggestie.:);)
m.v.g. Bert