KookJij

Mosselen gevuld met kreeftenboter, amandelolie en citroenvrbena

Een heerlijk mosselen gevuld met kreeftenboter, amandelolie en citroenvrbena recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: n.v.t personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen gevuld met kreeftenboter, amandelolie en citroenvrbena te bereiden

Kook zeer grote Zeeuwse mosselen in een court-bouillon.
Haal ze uit hun schelp en laat ze afkoelen.
Kook een kreeft in court-bouillon.
Verwijder het pantser en de scharen.
Pureer het vlees en het koraal met ongezouten boerderijboter (roomboter) in een keukenmachine tot een gladde massa.
Breng de botermassa in een spuitzak en vul er de mosselen mee op.
Parfumeer met blaadjes citroenverbena en nappeer met een lepeltje amandelolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bertal

Bertal zegt:
liske,
Nou het valt best wel mee, zelf vind ik citroentijm te sterk en citroenmelisse heeft niet zo'n mooie blaadjes, in ieder geval bedankt voor de suggestie.:);)
m.v.g. Bert
Liske

Liske zegt:
Citroenverbena is nogal taai, ik zou er liever citroenmelisse voor nemen of zelfs citroentijm. (wel kleinere blaadjes)
Bertal

Bertal zegt:
addie,
Graag gedaan, vind het fijn dat je een fan bent van mijn recepten, maar ze komen voornamelijk van de kookclub, maar toch bedankt.:);)m.v.g. Bert
addie

addie zegt:
Hallo Bert,
Ben een echte fan geworden van jouw recepten. Deze ziet er weer fantastisch uit.
Kookgroet, Addie.