Recept
« Terug naar recepten
Kakavia – Griekse vissoep
PT60M
Kakavia – Griekse vissoep
Dit is een heel oud recept dat je op alle Griekse eilanden tegenkomt. Deze
soep werd oorspronkelijk door vissers gemaakt, om vissen die te klein
waren voor de verkoop, op te maken.
Je kunt hier naar hartenlust mee variëren dus gebruik je favoriete
vissoorten, zeevruchten en schelpen van het seizoen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Kookboek 'de Griekse eilanden'. Zelf gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kakavia – Griekse vissoep te bereiden
- Schrap de wortel en snij deze in dunne schijfjes, snij de prei in dunne ringetjes, en de bleekselderij in dunne boogjes, schil de tomaten en snij ze in kleine blokjes, evenals de tomaten en de courgette, pers de citroenen uit, was de schelpen en controleer ze op kapotte.
- Verhit olijfolie in een grote soeppan en doe de prei, wortel en bleekselderij in de pan. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes bakken.
- Voeg de aardappelen en tomaat toe, bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Roer alles door elkaar en laat het ven samen pruttelen.
- Leg dan de vis boven op de gesmoorde groenten, voeg peper/zout en de peterselie toe. Giet er een liter heet water en doe er de bouillonblokken bij.
- Laat dit geheel ongeveer 20 minuten op een klein pitje zachtjes pruttelen.
- Haal de vis uit de pan, ontdoe hem eventueel van graten en zet deze opzij.
- Voeg de courgette toe en laat het geheel nog 5 tot 7 minuten zachtjes koken.
- Doe er als laatste de schelpen bij en laat deze nog 3 minuten meekoken of totdat ze open staan.
- Voeg eventueel nog zoveel kokend water toe zodat de gewenste dikte bereikt wordt. Maak op smaak met peper/zout en visbouillon.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker als maaltijdsoep met brood.