Recept
« Terug naar recepten
Mosselen op Griekse wijze met feta en ouzo
PT20M
Mosselen op Griekse wijze met feta en ouzo
Laatst zag ik bij een restaurant een krijtbord staan waarop mosselen met geitenkaas werden aangeprezen. Dat leek me weer eens een keer een leuke en lekkere afwisseling. Maar omdat bij mij thuis niet iedereen zo van geitenkaas houdt heb ik er deze variant op bedacht. De combinatie met de ouzo maakt de Griekse smaak compleet.
Gewoon frietjes en/of stokbrood met kruidenboter erbij is eigenlijk al voldoende.
Maar als je het helemaal in stijl wilt houden dan past een Griekse salade en tzatziki of knoflooksaus hier voortreffelijk bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen op Griekse wijze met feta en ouzo te bereiden
- Spoel de mosselen goed af en controleer op kapotte (die gooi je weg).
- Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
- Haal de velletjes van de tomaten af (eventjes onderdompelen in kokend water) en snij ze in kleine blokjes.
- Pel en plet de knoflook en hak het fijn en verkruimel de feta.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook, sjalotten en tomaat. Bestrooi met een beetje peper uit de molen.
- Voeg de mosselen toe, giet er de ouzo bij en strooi de feta eroverheen.
- Schud de mosselen af en toe om en als ze open staan zijn ze klaar.