Serveer dit met brood dat je in de saus kunt dopen. Ook lekker met pasta.
En natuurlijk een glas heerlijke koude Retsina erbij.
Recept
« Terug naar recepten
Scampi's met tomaat en feta op Griekse wijze
PT20M
Scampi's met tomaat en feta op Griekse wijze
Het was eigenlijk de bedoeling dat dit een ovengerecht zou moeten worden. Maar soms moet je je plannen wijzigen. Zo ook deze keer. De schaal stond nog maar amper in de oven en ik dacht al: dit gaat het niet worden. Snel een wok op het fornuis gezet met wat olijfolie erin en toen de olie warm was heb ik de hele schaal in de wok geleegd. Als snel zag en proefde ik: ja dit komt helemaal goed.
En ja hoor het kwam helemaal goed. De garnalen met de tomaat, knoflook en lente ui werden lekker geroerbakt en de feta begon te smelten en zo ontstond een heerlijke saus.
Eind goed al goed.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi's met tomaat en feta op Griekse wijze te bereiden
- Hak de knoflook, snij de tomaten in blokjes, verkruimel de feta, snij de lente uitjes fijn.
- Verwarm olijfolie in een wok of hapjespan, bak daarin de knoflook, tomaten en de scampis.
- Voeg de lente ui en de feta toe en roerbak totdat de feta gesmolten is en een mooie saus ontstaat.