Je kunt ook gerust andere vissoorten gebruiken die je lekker vindt. Let wel op dat je de wat stevigere vissoorten gebruikt anders valt de vis heel snel uit elkaar.
Je kunt zowel verse vis, als vis uit de diepvries gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Romig vispotje met tomaten/fetasaus
PT30M
Romig vispotje met tomaten/fetasaus
Lekker Mediterraans vispotje met een Grieks tintje door de feta. Gebruik hiervoor wel een grote wok en schep de vis er pas op het laatste
moment door zodat die alleen nog maar eventjes hoeft te garen want
anders loopt je gerecht letterlijk en figuurlijk in de soep.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romig vispotje met tomaten/fetasaus te bereiden
- Vis ontdooien en in blokjes snijden, prei in ringen en champignons in plakjes snijden, tomaten pellen en in blokjes snijden, knoflook en peterselie hakken en lente uit fijn snijden.
- Verwarm olie in een wok en fruit daarin de knoflook.
- Voeg op een hoog vuur beetje bij beetje de tomaat, prei en champignons toe.
- Roerbak dit even goed en voeg dan de oregano, peper, zout en visbouillonblok toe.
- Schep dit alles door elkaar en voeg room en verkruimelde feta toe.
- Doe er dan de zalm, kabeljauw en garnalen bij, schep dit voorzichtig door elkaar zodat de vis kan garen maar niet uit elkaar valt. .
- Garneer met lente ui en peterselie