Recept
« Terug naar recepten
Mosselen in een crème van lente-uien
PT40M
Mosselen in een crème van lente-uien
Mosselen met een romige saus met lente ui, heerlijk!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour market
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen in een crème van lente-uien te bereiden
- Krab de mosselen schoon. Pel en hak de look. Schraap de wortel. Snij de wortel en de selder in fijne plakjes. Verwijder de uiteinden van de lente-uien en snipper de stengels.
- Smelt de boter in een grote stoofpot en fruit de look 2 min. Voeg de wortel en de selder toe en laat nog 8 min stoven terwijl je roert. Voeg de witte wijn toe, laat even doorkoken en kruid met peper en zout. Voeg de mosselen toe, dek af en stoof ongeveer 8 min op een hoog vuur terwijl je de pot opschudt, tot de schelpen opengaan. Haal de mosselen uit de pot en hou warm. Gooi de ongeopende schelpen weg. Mix de room en de lente-uien tot een fijne saus. Giet dit mengsel in de pot en verwarm opnieuw. Giet er de mosselen terug bij, dek af en laat nog 1 min verder stoven.
- Verdeel de mosselen met de saus over de borden en dien onmiddellijk op.