Verdeel de mosselen over de borden en daarna de saus.
Geef er knapperig stokbrood bij.
Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met Gember en Sereh
PT30M
Mosselen met Gember en Sereh
Een heerlijk mosselen met gember en sereh recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met Gember en Sereh te bereiden
1).In een grote mosselpan de boter smelten en de uitjes aanfruiten tot ze glazig en zacht zijn.
2).Doe de purut er bij, de gember, de knoflook, de zeste en de sereh en - terwijl er flink wordt geroerd - op hoog vuur de geuren loswerken gedurende 1 minuut.
3).Dan gaat de wijn er bij. De bodem schoonschrapen en de wijn tot koken brengen.
4).Vuur temperen en de mosselen er bij doen. Deksel op de pan en een paar minuten laten stomen.
5).Met gesloten deksel pan heen en weer schudden en weer de mosselen laten stomen.
6).Voor de derde maal de mosselen in de pan schudden en nog even laten stomen. Alle mosselen moeten nu openstaan.
2).Doe de purut er bij, de gember, de knoflook, de zeste en de sereh en - terwijl er flink wordt geroerd - op hoog vuur de geuren loswerken gedurende 1 minuut.
3).Dan gaat de wijn er bij. De bodem schoonschrapen en de wijn tot koken brengen.
4).Vuur temperen en de mosselen er bij doen. Deksel op de pan en een paar minuten laten stomen.
5).Met gesloten deksel pan heen en weer schudden en weer de mosselen laten stomen.
6).Voor de derde maal de mosselen in de pan schudden en nog even laten stomen. Alle mosselen moeten nu openstaan.