KookJij

Mosselen uit de wok met sherry

Zeeuwse mosselen op een hele andere manier bereid in een wok met ingrediënten die aan Spanje doen denken. Het klinkt misschien een beetje vreemd maar is wel ontzettend lekker. En ach als je het niet probeert kom je er ook nooit achter. Dit probeersel was in ieder geval voor herhaling vatbaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen uit de wok met sherry te bereiden

  1. Verhit een klein beetje olijfolie in een wok en bak hierin de spekjes krokant.
  2. Voeg de gehakte knoflook, Spaanse peper, gesnipperde ui en fijngesneden paprika aan toe. Schep alles goed door elkaar en bak het samen een paar minuutjes. Blus het af met de sherry en blijf de mosselen geregeld omscheppen totdat ze open staan. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Dit sausje was er erg lekker bij (link kopiëren en plakken)
https://www.kookjij.nl/recepten/dipsausje-voor-mosselen-gehaktballetjes-snackjes-enz

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst