Recept
« Terug naar recepten
Mousse van gerookte zalm en dille
PT150M
Mousse van gerookte zalm en dille
Een heerlijk mousse van gerookte zalm en dille recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse van gerookte zalm en dille te bereiden
Van de citroen twee schijfjes afsnijden,van de rest de schil raspen en de citroen uitpersen.Eén zalmsnipper in reepjes snijden,de rest pureren.De slagroom lobbig kloppen en door de zalmpuree mengen.Dan 1/2 theelepel citroensap en een 1/2 theelepel citroenrasp met wat peper en zout toevoegen.De dille erdoor roeren en de massa vervolgens afgedekt in de koelkast 2 uur laten opstijven.Maak er ovale balletjes van en verdeel ze over twee borden.De reepjes zalm,schijfjes citroen en de takjes dille op de borden rangschikken.
Serveren met geroosterd witbrood.
Serveren met geroosterd witbrood.
jet zegt:
groeten.