Recept
« Terug naar recepten
Mousse van marsepein met frambozencoulis
PT35M
Mousse van marsepein met frambozencoulis
Een heerlijk mousse van marsepein met frambozencoulis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Chef kok Stef Lauryssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse van marsepein met frambozencoulis te bereiden
Week de gelatineblaadjes in ijskoud water. Breek de marsepein in stukjes en warm deze op in 5 deciliter room tot ze volledig opgelost zijn. Voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Klop de eidooiers met de suiker tot de massa wit ziet. Voeg hierbij de amaretto en spatel dit onder het marsepein roommengsel. Klop de liter room lichtjes op en voeg deze toe aan de bereiding. Laat minstens 1 nacht opstijven in de koelkast. Maak de frambozencoulis door de frambozen op te koken in een klein scheutje water en het citroensap met 250 gram suiker. Mixen en door een zeef drukken. De marsepeinmousse garneren op een bordje waarop een klein spiegeltje van de coulis genapeerd is en afwerken met de blaadjes munt.