Recept
« Terug naar recepten
Muntomeletjes met gestoofde ui
PT15M
Muntomeletjes met gestoofde ui
Een heerlijk muntomeletjes met gestoofde ui recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Muntomeletjes met gestoofde ui te bereiden
verwarm de oven voor op 180 graden.Schil de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes.Verhit in een koekenpan een klontje boter en 2 eetlepels olijfolie.Doe de plakjes ui er bij,laat ze glazig worden en bestrooi ze met wat zout.Blus af met een 1/2 glas witte wijn,zet een deksel op de pan,draai het vuur laag en laat de uien zachtjes pruttelen.klop ondertussen de eieren met een snufje zout en wat fijngehakte munt(1 eetlepel).Beboter 4 lage,ronde vormpjes met een diameter van 12 centimeter.Schenk het eimengsel erin en zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.Haal de omeletjes uit de vormpjes,leg de gestoofde uiringen er bovenop en serveer meteen,als ze nog goed heet zijn.