Recept
« Terug naar recepten
Nasi kip in krokante sesambakjes
PT40M
Nasi kip in krokante sesambakjes
Een heerlijk nasi kip in krokante sesambakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi kip in krokante sesambakjes te bereiden
Laat het filodeeg ontdooien. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem afkoelen. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de kool in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken. Snijd de lente uitjes in schuine ringetjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de velletjes filodeeg, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met sesamzaad. Leg steeds 3 velletjes kruislings op elkaar. Leg het deeg over 4 ingevette kommetjes en bak ze in 15 minuten knapperig en bruin. Haal de deegbakjes van de kommetjes. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok. Bak de kipfilet in 3 minuten goudbruin. Voeg de lente uitjes, kool en paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg 11/2 deciliter water en de mix voor nasi toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 2 minuten. Verdeel de nasi over de filodeegbakjes en bestrooi royaal met de gebakken uitjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
het is goed voor 6 á 8 personen.Dit recept is eigenlijk voor 4 pers.omdat je 4 kommetjes moet invetten,maar ik gebruik
(stenen) eierdopjes waar de filodeeg om gedrapeert moet worden;krijg je wel diepe bakjes ,maar dat is geen probleem met vullen.Succes! :D
ineke zegt: