Recept
« Terug naar recepten
Notencake
PT90M
Notencake
Een heerlijk notencake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Aldi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notencake te bereiden
Meng de boter, de suiker en de vanillesuiker en roer tot je een glad, schuimig mengsel bekomt. Voeg de eieren en de gemalen noten toe. Meng de bloem en de droge gist en voeg eventueel een scheutje cognac toe. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm. Verwarm de oven voor op 175 °C en laat ca. 70 minuten bakken. Laat afkoelen en bestrijk eventueel met glazuur om de cake een glanzend laagje te geven.
Bereiding glazuur: Meng 200 g poedersuiker met enkele lepels water en wat citroensap (ca. 1/4 citroen) tot het een vloeibaar papje wordt. Bestrijk de cake met het glazuur en laat opstijven.
Bereiding glazuur: Meng 200 g poedersuiker met enkele lepels water en wat citroensap (ca. 1/4 citroen) tot het een vloeibaar papje wordt. Bestrijk de cake met het glazuur en laat opstijven.
fijnproever zegt: