Recept
« Terug naar recepten
Notenschuimtompouce met Vanille-ijs ( zie opm)
PT120M
Notenschuimtompouce met Vanille-ijs ( zie opm)
Een heerlijk notenschuimtompouce met vanille-ijs ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notenschuimtompouce met Vanille-ijs ( zie opm) te bereiden
Verwarm de oven voor op 100°C.
Rooster in ongeveer 5 min. de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Maal 150 gram hazelnoten fijn. Klop met behulp van een mixer de eiwitten met het zout half stijf.
Voeg al kloppend in delen de poedersuiker en basterdsuiker toe en blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf is. Spatel de gemalen hazelnoten door het eiwitschuim.
Verdeel het notenschuim in 24 porties over een of twee bakplaten.
Strijk elke portie glad uit tot 24 rechthoekjes van ongeveer 5 x 10 cm.
Bak het notenschuim in de oven in 1 ½ tot 2 uur glanzend lichtbruin.
Laat het schuim op de bakplat afkoelen. Maak met behulp van een spatel de schuimlaagjes voorzichtig los.
Chocoladesaus.
Hak 150 gram hazelnoten grof.
Smelt de chocolade met 6 eetlepels water in een kom op een pan met heet water ( au bain-marie ).
Verwarm de melk in een steelpan. Roer de melk door de gesmolten chocolade.
Voeg met kleine stukjes de boter toe en roer het mengsel tot een glanzende saus.
Meng de gehakte hazelnoten erdoor.
Serveren.
Leg op elk bord met de “ruwe “ kant onder een schuimlaagje en schep hierop een flinke laag vanille-ijs.
Dek het ijs af met een tweede schuimlaag met de “ruwe “ kant naar boven.
Schenk de chocolade-hazelnootsaus erover en serveer direct.
Rooster in ongeveer 5 min. de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Maal 150 gram hazelnoten fijn. Klop met behulp van een mixer de eiwitten met het zout half stijf.
Voeg al kloppend in delen de poedersuiker en basterdsuiker toe en blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf is. Spatel de gemalen hazelnoten door het eiwitschuim.
Verdeel het notenschuim in 24 porties over een of twee bakplaten.
Strijk elke portie glad uit tot 24 rechthoekjes van ongeveer 5 x 10 cm.
Bak het notenschuim in de oven in 1 ½ tot 2 uur glanzend lichtbruin.
Laat het schuim op de bakplat afkoelen. Maak met behulp van een spatel de schuimlaagjes voorzichtig los.
Chocoladesaus.
Hak 150 gram hazelnoten grof.
Smelt de chocolade met 6 eetlepels water in een kom op een pan met heet water ( au bain-marie ).
Verwarm de melk in een steelpan. Roer de melk door de gesmolten chocolade.
Voeg met kleine stukjes de boter toe en roer het mengsel tot een glanzende saus.
Meng de gehakte hazelnoten erdoor.
Serveren.
Leg op elk bord met de “ruwe “ kant onder een schuimlaagje en schep hierop een flinke laag vanille-ijs.
Dek het ijs af met een tweede schuimlaag met de “ruwe “ kant naar boven.
Schenk de chocolade-hazelnootsaus erover en serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
ben wat te haastig geweest,want 24keer 5x10cm komt uit in totaal op 12"x16" en dat is precies de afmeting van een van m`n bakplaten.
lekkerbekske zegt:
rozaverschoor zegt: