We drinken hierbij thee, bier of een niet al te zoete witte wijn.
Geef er rijst bij en bv urap urap.
Recept
« Terug naar recepten
Oedang Tjoeka
PT20M
Oedang Tjoeka
Dit is een gerecht van kleine garnalen in een pittige zure saus.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oedang Tjoeka te bereiden
- Verhit de olien in het bakpannetje en fruit daarin aan de uien en de lomboks. Zodra de uien glazig zijn geworden de knoflook 30 tellen meefruiten en goed omroeren.
- Voeg dan toe de azijn, de gemberrasp en de kunyit.
- Breng aan de kook en laat even sudderen.
- Doe de garnalen in een kom en schenk daar over heen de hete azijn mix.