KookJij

Oedang Tjoeka

Dit is een gerecht van kleine garnalen in een pittige zure saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oedang Tjoeka te bereiden

  1. Verhit de olien in het bakpannetje en fruit daarin aan de uien en de lomboks. Zodra de uien glazig zijn geworden de knoflook 30 tellen meefruiten en goed omroeren.
  2. Voeg dan toe de azijn, de gemberrasp en de kunyit.
  3. Breng aan de kook en laat even sudderen.
  4. Doe de garnalen in een kom en schenk daar over heen de hete azijn mix.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij thee, bier of een niet al te zoete witte wijn.
Geef er rijst bij en bv urap urap.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst