Recept
« Terug naar recepten
Oerbrood met bospaddenstoelen
PT30M
Oerbrood met bospaddenstoelen
Een heerlijk oerbrood met bospaddenstoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oerbrood met bospaddenstoelen te bereiden
Snijd de kap van het oerbrood en hol het brood uit, waarbij minimaal een 2 cm dikke
rand bewaard moet blijven. Bewaar de kap. Verkruimel het verwijderde brood.
Leg het uitgeholde brood in een ovenschotel of in een ronde, vuurvaste bakvorm.
Bak in een pan met boter de grof gesneden ui lichtblond en voeg de eventueel in
stukken gebroken paddestoelen toe. Breng het op smaak met peper en zout.
Verdeel er vervolgens het broodkruim gelijkmatig over en laat dit nog circa 3 minuten
meebakken. Vul het uitgeholde brood ermee, druk het geheel met een houten lepel
licht aan en zet de afgesneden kap weer op het brood. Bak het gerecht tenslotte
in 10 minuten af in een op 175 graden voorverwarmde oven.
rand bewaard moet blijven. Bewaar de kap. Verkruimel het verwijderde brood.
Leg het uitgeholde brood in een ovenschotel of in een ronde, vuurvaste bakvorm.
Bak in een pan met boter de grof gesneden ui lichtblond en voeg de eventueel in
stukken gebroken paddestoelen toe. Breng het op smaak met peper en zout.
Verdeel er vervolgens het broodkruim gelijkmatig over en laat dit nog circa 3 minuten
meebakken. Vul het uitgeholde brood ermee, druk het geheel met een houten lepel
licht aan en zet de afgesneden kap weer op het brood. Bak het gerecht tenslotte
in 10 minuten af in een op 175 graden voorverwarmde oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
annette sieger zegt:
watertandend zit ik jouw recepten te lezen...altijd weer.
als ik er tijd en zin in heb dan maak ik het ook en het is altijd gewoon GOED. maar nu een vraagje: wat bedoel je met een Oer brood? en dan een ronde . ik zou het het liefste zelf willen make, heb je daar een recept voor? Ik kan zelf namelijk heel goed paddestoelen zoeken en maak ze dan ook heerlijk klaar: gewoon bakken maar ik doe er wel een heeel klein druppie maggi bij.
Bart van den Bosch zegt:
De term Oerbrood is misschien wat te ruim. er namelijk 10 verschillende soorten Oerbrood, waarvan 4 rond. Te weten:
Oer Wit;
Oer Origine;
Oer Zonne;
en Oer Pompoen.
Ik zou voor dit recept van je eigen voorkeur uitgaan en in mijn geval zal dat de Oer zonne zijn.
Smakelijk en super bedankt om Oerbrood zo onder de aandacht te brengen:)