Recept
« Terug naar recepten
Omelet : om van te smullen
PT15M
Omelet : om van te smullen
Een heerlijk omelet : om van te smullen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet : om van te smullen te bereiden
Aardappel gekookt ( overschot van de dag ervoor ).
Wortel in kleine blokjes snijden.
Komkommer in schijven snijden.
Lente ui grof snijden.
Tomaat in schijven snijden.
Sjalot fijn snijden.
Eikes los kloppen met de room.
Dille fijn snijden.
Boter goed laten warm worden in een pan.
Voeg alle groenten toe evenzeer de dille.
Bak deze even aan en giet de losgeklopte eikes erover.
Goed kruiden met peper en zout, de Boursin er over verdelen.
Laat dit op een klein vuur stollen tot het omeletje gaar is.
Dit alles op een bordje serveren en afwerken met een takje verse dille.
Een heerlijke dik gesneden boeren boterham erbij en dan maar smullen .
Wortel in kleine blokjes snijden.
Komkommer in schijven snijden.
Lente ui grof snijden.
Tomaat in schijven snijden.
Sjalot fijn snijden.
Eikes los kloppen met de room.
Dille fijn snijden.
Boter goed laten warm worden in een pan.
Voeg alle groenten toe evenzeer de dille.
Bak deze even aan en giet de losgeklopte eikes erover.
Goed kruiden met peper en zout, de Boursin er over verdelen.
Laat dit op een klein vuur stollen tot het omeletje gaar is.
Dit alles op een bordje serveren en afwerken met een takje verse dille.
Een heerlijke dik gesneden boeren boterham erbij en dan maar smullen .
derbyke zegt: