Recept
« Terug naar recepten
Oesterzwammenvelouté
PT25M
Oesterzwammenvelouté
Een heerlijk oesterzwammenvelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesterzwammenvelouté te bereiden
1. Borstel de oesterzwammen droog schoon. Fruit de ui in de boter. Schenk er de sherry bij en laat op hevig vuur inkoken tot de vloeistof bijna helemaal verdampt is. Doe er de oesterzwammen bij. Laat 3 minuten stoven. Schenk er de hete groentebouillon bij. Laat 5 minuten zacht koken onder deksel.
2. Hou enkele oesterzwammen apart. Mix de soep en doe 1 eetlepel bij de room. Roer goed glad. Schenk het roommengsel bij de soep en roer opnieuw goed glad.
3. Verwarm weer tot tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de overgebleven oesterzwammen en bieslook. Serveer goed heet.
2. Hou enkele oesterzwammen apart. Mix de soep en doe 1 eetlepel bij de room. Roer goed glad. Schenk het roommengsel bij de soep en roer opnieuw goed glad.
3. Verwarm weer tot tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de overgebleven oesterzwammen en bieslook. Serveer goed heet.