Recept
« Terug naar recepten
Oesterzwamstrudel met noten
PT50M
Oesterzwamstrudel met noten
Een heerlijk oesterzwamstrudel met noten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesterzwamstrudel met noten te bereiden
Fillodeeg in verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. In wok sjalot in 1 el olijfolie zachtjes goudbruin bakken en uit wok scheppen. Rest van olijfolie verhitten en oesterzwammen 5 min. op hoog vuur roerbakken. Sjalotringen en tomaatreepjes erdoor mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen. Pecannoten fijnhakken.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Fillodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op snijplank leggen. Afdekken met vochtige theedoek, want fillodeeg droogt razendsnel uit. Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in ingevette springvorm leggen. Punten van deeg over rand van vorm laten hangen. Bestrooien met beetje pecannoten. Zo nog 3 ingevette fillovellen in deegvorm leggen, waarbij punten verspringen. Telkens licht met noten bestrooien. Oesterzwammengsel over deegbodem verdelen, overhangend deeg over vulling vouwen. Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op vulling leggen en bestrooien met wat pecannoten. Laatste 2 vellen filodeeg kreukelig op bovenkant leggen. Strudel in midden van oven in ca. 30 min. goudbruin en knapperig bakken. Strudel (lauw)warm serveren, bijvoorbeeld met geglaceerde worteltjes en veldsla.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Fillodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op snijplank leggen. Afdekken met vochtige theedoek, want fillodeeg droogt razendsnel uit. Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in ingevette springvorm leggen. Punten van deeg over rand van vorm laten hangen. Bestrooien met beetje pecannoten. Zo nog 3 ingevette fillovellen in deegvorm leggen, waarbij punten verspringen. Telkens licht met noten bestrooien. Oesterzwammengsel over deegbodem verdelen, overhangend deeg over vulling vouwen. Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op vulling leggen en bestrooien met wat pecannoten. Laatste 2 vellen filodeeg kreukelig op bovenkant leggen. Strudel in midden van oven in ca. 30 min. goudbruin en knapperig bakken. Strudel (lauw)warm serveren, bijvoorbeeld met geglaceerde worteltjes en veldsla.