Recept
« Terug naar recepten
Okra's met Ui en Tomaat
PT70M
Okra's met Ui en Tomaat
Een heerlijk okra's met ui en tomaat recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Libie
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Libanees koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Okra's met Ui en Tomaat te bereiden
Kikkererwten laten weken (4 uur tot 1 nacht)
Olie in middelgrote pan laten verhitten en uien en knoflook op matig vuur 4 min fruiten tot goudbruin.
Tomaten, kikkererwten, citroensap, tomatensap en wijn toevoegen en 40 min. afgedekt laten sudderen.
Okra's toevoegen en nog 20 min. laten sudderen
(Okra's uit blik maar 5 min.)
Oregano en peper er door roeren en als hoofdgerecht met rijst serveren of als bijgerecht van een vleesmaaltijd
Olie in middelgrote pan laten verhitten en uien en knoflook op matig vuur 4 min fruiten tot goudbruin.
Tomaten, kikkererwten, citroensap, tomatensap en wijn toevoegen en 40 min. afgedekt laten sudderen.
Okra's toevoegen en nog 20 min. laten sudderen
(Okra's uit blik maar 5 min.)
Oregano en peper er door roeren en als hoofdgerecht met rijst serveren of als bijgerecht van een vleesmaaltijd
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Dit is een Libanees recept, ik verzamel en bereid gerechten uit verschillende landen en maak zo kennis met verschillende ingrediënten en bereidingsmethoden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Hierbij staat ook een mooie foto van de vrucht. Grt Hans
(Is dit voldoende?):):)
hns zegt:
Vers, diepvries en uit blik.
Vers en diepvries (500 gr) hebben dezelfde bereidingstijd. UIt blik heeft een korte bereidingstijd. Er is ook nog een uitlekgewicht, zodat je 2 blikjes a 375 gr bruto nodig hebt. Succes, ik hoor wel evt. Hans:):)
meneertje zegt: