Recept
« Terug naar recepten
Oma's Zoete Gehaktballetjesschotel
PT30M
Oma's Zoete Gehaktballetjesschotel
Een heerlijk oma's zoete gehaktballetjesschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oma lont
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oma's Zoete Gehaktballetjesschotel te bereiden
Het gehakt kruiden naar eigen smaak en daarvan 16 balletjes draaien 10 min bakken. De perziken in stukken snijden. De Gehaktballetjes uit de pan halen en even warm houden. Doe het water bij het vet in de pan en de schoongemaakte sperzieboontjes. Laat dit 20 min smoren
Roer de sausmix door de sperziebonen en voeg perzik en gehaktballetjes toe. Kruid eventueel nog naar smaak met bijvoorbeeld Ketjap Manis of Sambal. Het geheel 5 min opwarmen. Serveren met krieltjes of rijst.
Roer de sausmix door de sperziebonen en voeg perzik en gehaktballetjes toe. Kruid eventueel nog naar smaak met bijvoorbeeld Ketjap Manis of Sambal. Het geheel 5 min opwarmen. Serveren met krieltjes of rijst.
jantje zegt: