Recept
« Terug naar recepten
Omelet met Chinese roerbakgroenten
PT20M
Omelet met Chinese roerbakgroenten
Heerlijke Omelet met Chinese roerbakgroenten
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
505 kCal energie
17 Gram eiwit
36 Gram vet
26 Gram koolhydraten
17 Gram eiwit
36 Gram vet
26 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande Zomerhits 2012 (+ eigen draai)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met Chinese roerbakgroenten te bereiden
1. Klop de eieren met peper (en zout) los.
2. Verhit in 2 grote koekenpannen elk 2 el olie en verdeel het ei en bak dan in 2 x 3 minuten ofzo (halverwege keren) op middelhoog vuur de omeletten.
3. Hou deze warm (bord op pan met warm water, bord afgedekt met alufolie, oven)
4. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak de groenten met het fijngesneden pepertje en de ketjap en versgemalen peper.
5. Verwarm ondertussen de tomato frito met de gembersiroop en sambal manis.
6. Halveer de omeletten en leg op de borden een halve omelet; verdeel de groenten erover en klap de omelet een beetje dubbel.
7. Serveer met de zoet-pittige tomatensaus.
2. Verhit in 2 grote koekenpannen elk 2 el olie en verdeel het ei en bak dan in 2 x 3 minuten ofzo (halverwege keren) op middelhoog vuur de omeletten.
3. Hou deze warm (bord op pan met warm water, bord afgedekt met alufolie, oven)
4. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak de groenten met het fijngesneden pepertje en de ketjap en versgemalen peper.
5. Verwarm ondertussen de tomato frito met de gembersiroop en sambal manis.
6. Halveer de omeletten en leg op de borden een halve omelet; verdeel de groenten erover en klap de omelet een beetje dubbel.
7. Serveer met de zoet-pittige tomatensaus.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
As usual heb ik even wat meer pit aangebracht: een pepertje bij de groenten en sambal bij de saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
geabruining zegt:
bametz-saffrie zegt: