Recept
« Terug naar recepten
Omelet met peer en kaneel
PT20M
Omelet met peer en kaneel
Een heerlijk omelet met peer en kaneel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Michel Roux, Het ei.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met peer en kaneel te bereiden
Schil en halveer de peer en verwijder het klokhuis.
Snijd hem in 12 partjes en schud het citroensap erdoor.
Smelt de boter in de koekepan, voeg de suiker toe en laat dit op halfhoog vuur in 2 minuten een lichte karamel worden.
Leg de partjes peer erin, bestuif ze met kaneel en bak ze in de karamel tot ze zijn gekarameliseerd; keer ze elke paar minuten met een vork om.
Voeg als ze goudbruin zijn de azijn toe en bak ze nog 3 minuten tot de peren met een laagje karamel zijn bedekt.
Houd 4 mooie partjes achter voor de garnering.
Klop de eieren in een kom los, voeg wat zout en peper toe en bak er een omelet van.
Sla hem tot aan het midden dubbel en schik de partjes peer in de lengte erop.
Rol de omelet op en laat hem op een verwarmde schaal glijden.
Schik de achtergehouden partjes bovenop en serveer ze direkt.
Snijd hem in 12 partjes en schud het citroensap erdoor.
Smelt de boter in de koekepan, voeg de suiker toe en laat dit op halfhoog vuur in 2 minuten een lichte karamel worden.
Leg de partjes peer erin, bestuif ze met kaneel en bak ze in de karamel tot ze zijn gekarameliseerd; keer ze elke paar minuten met een vork om.
Voeg als ze goudbruin zijn de azijn toe en bak ze nog 3 minuten tot de peren met een laagje karamel zijn bedekt.
Houd 4 mooie partjes achter voor de garnering.
Klop de eieren in een kom los, voeg wat zout en peper toe en bak er een omelet van.
Sla hem tot aan het midden dubbel en schik de partjes peer in de lengte erop.
Rol de omelet op en laat hem op een verwarmde schaal glijden.
Schik de achtergehouden partjes bovenop en serveer ze direkt.
derbyke zegt: