KookJij

omelet Sibérienne

Een heerlijk omelet sibérienne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe omelet Sibérienne te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de cakevorm met plakken cake en bestrijk die met de frambozenjam. Verdeel hierover het blok ijs. Bedek het ijs met de rest van de plakken cake, zodat er geen plekje onbedekt blijft (ook de zijkanten!). Zet de cakevorm 10 minuten in de vriezer. Klop intussen de eiwitten stijf met de suiker in een brandschone en vetvrije kom. Neem de cakevorm uit de vriezer en bestrijk het geheel met het stijfgeslagen eiwit. Bestrooi de ijstaart met de geschaafde amandelen en zet de cakevorm 5 minuten in de hete oven tot het schuim lichtbruin is. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Charles Vinke

Charles Vinke zegt:
Ziet er heerlijk uit, met name door de chocoladecake.
ardi

ardi zegt:
snugerre frank goed kijken bij opmerking dan zie je het staan bron ah