Welke wijn drinken we hierbij? In het algemeen gesproken zou ik hierbij een glas droge wijn bij willen drinken, die niet al te hoog in het zuur staat een ook weer niet al te droog is.
We komen dan vaak uit bij hout-opgevoede wijnen. (Chardonnay, Riesling Kabinett, Pinot Gris, enz.)
Recept
« Terug naar recepten
Omelet Soufflé
PT15M
Omelet Soufflé
Een teer gerecht dat vaak mislukt. Met een beetje voorzichtigheid moet dit toch lukken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet Soufflé te bereiden
- Klop de eiwitten stijf (zachte pieken) in een absoluut schone en vetvrije kom.
- Klop de eidooiers met de room, een kwart van de stijfgeklopte eiwitten, peper en zout en de helft van de kaas schuimig.
- Mix de eiwitten door de eidooiers tot een homogeen mengsel en doe dat in twee kleine bakpannetjes welke met een siliconenlaagje anti-aanbak zijn. Uiteraard is er eerst wat boter gesmolten in de betreffende pannetjes.
- Strooi de andere helft van de kaas over de eiermix in de pannetjes.
- Zet de pannetjes voorzichtig 2 minuten op middelmatig vuur en daarna 3 - 4 minuten onder de grill in de oven (of korter !)
- Schuif de omeletjes op een biord en vouw ze eventueel dubbel. Door het siliconen-laagje in de pannetjes zal de omelet niet plakken aan de pannetjes.