Recept
« Terug naar recepten
Omgekeerde croissants
PT20M
Omgekeerde croissants
Een heerlijk omgekeerde croissants recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omgekeerde croissants te bereiden
Plak korstdeeg in de lengte voor je leggen.
Instrijken met het losgeklopte eigeel en peper en zout naar smaak.
Het deeg voorzichtig oprollen zonder erop te drukken.
Probeer het deeg zo op te rollen dat je geen holte in het midden hebt.
De rol nu ongeveer anderhalf uur laten rusten in de koeling.
Daarna voorzichtig snijden i stukken van 20 cm, omdraaien en op de platte kant op een bakplaat met bakpapier leggen.
Ongeveer 18 min afbakken op 190 graden C. todat ze mooi goudbruin zijn
Instrijken met het losgeklopte eigeel en peper en zout naar smaak.
Het deeg voorzichtig oprollen zonder erop te drukken.
Probeer het deeg zo op te rollen dat je geen holte in het midden hebt.
De rol nu ongeveer anderhalf uur laten rusten in de koeling.
Daarna voorzichtig snijden i stukken van 20 cm, omdraaien en op de platte kant op een bakplaat met bakpapier leggen.
Ongeveer 18 min afbakken op 190 graden C. todat ze mooi goudbruin zijn