Na een jaar glutenvrij bakken,eindelijk gelukt, dit smaakt naar ontbijtkoek.
Nu alleen de plak randjes onder en boven nog zoals bij Pijenenburg.
Recept
« Terug naar recepten
Ontbijtkoek glutenvrij
PT60M
Ontbijtkoek glutenvrij
Een heerlijk ontbijtkoek glutenvrij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Manna Arendsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
onb. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ontbijtkoek glutenvrij te bereiden
1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
2. Verwarm de oven voor op 175ºC.
3. Wheatex 9010 Speciaal, vanillesuiker, bakpoeder,
kaneel en koekkruiden vermengen.
4. Melk in een pan verwarmen, zodra deze warm is suiker en stroop erbij doen.
5. Blijven roeren, totdat de suiker is opgelost, let op niet laten koken!
6. Giet dit mengsel door de droge massa, mengen tot de massa bijna glad is.
7. Dit mengsel in een ingevet en met bakpapier bekleed cakeblik gieten.
8. De kruidkoek in ongeveer een half uur in de oven, iets onder het midden bakken.
9. Koek ca 5 min. laten afkoelen in het blik, daarna storten op een rooster.
10. Koek verpakken als deze lauw aanvoelt.
2. Verwarm de oven voor op 175ºC.
3. Wheatex 9010 Speciaal, vanillesuiker, bakpoeder,
kaneel en koekkruiden vermengen.
4. Melk in een pan verwarmen, zodra deze warm is suiker en stroop erbij doen.
5. Blijven roeren, totdat de suiker is opgelost, let op niet laten koken!
6. Giet dit mengsel door de droge massa, mengen tot de massa bijna glad is.
7. Dit mengsel in een ingevet en met bakpapier bekleed cakeblik gieten.
8. De kruidkoek in ongeveer een half uur in de oven, iets onder het midden bakken.
9. Koek ca 5 min. laten afkoelen in het blik, daarna storten op een rooster.
10. Koek verpakken als deze lauw aanvoelt.
Mijn kookverhaal (Manna Arendsen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Wheatex® 9010 Speciaal is verkrijgbaar in verpakkingen van 5 kg. netto. Hopelijk een beetje verder geholpen. Groetjes Hilde Kookjij
olivier zegt:
Mojlmix gebruiken
(Koek word dan iets droger)
:)