Recept
« Terug naar recepten
Oosterse gehaktbal
PT45M
Oosterse gehaktbal
Een heerlijk oosterse gehaktbal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse gehaktbal te bereiden
-De nasigroenten fijn snijden.
-Het gehakt mengen met alle ingredienten buiten de sla, taugé en satesaus.
-10 minuten laten staan en dan nogmaals goed doorkneden.
-Van het mengsel 6 grote gladde ballen maken en een beetje plat drukken.
-Boter in een pan verhitten en het vuur half hoog zetten.
-De ballen rondom bruin bakken (dit duurt ongeveer 10 minuutjes).
-het vuur laag zetten, een scheut kokend water erbij doen tot de ballen half onder staan en met de deksel schuin op de pan ongeveer 20 minuten laten garen, af en toe om draaien.
-Intussen de satesaus verwarmen.
-Op ieder bord een blad sla leggen, de gehaktbal erop leggen, satesaus erover scheppen en de tauge erover strooien.
-Het gehakt mengen met alle ingredienten buiten de sla, taugé en satesaus.
-10 minuten laten staan en dan nogmaals goed doorkneden.
-Van het mengsel 6 grote gladde ballen maken en een beetje plat drukken.
-Boter in een pan verhitten en het vuur half hoog zetten.
-De ballen rondom bruin bakken (dit duurt ongeveer 10 minuutjes).
-het vuur laag zetten, een scheut kokend water erbij doen tot de ballen half onder staan en met de deksel schuin op de pan ongeveer 20 minuten laten garen, af en toe om draaien.
-Intussen de satesaus verwarmen.
-Op ieder bord een blad sla leggen, de gehaktbal erop leggen, satesaus erover scheppen en de tauge erover strooien.