Recept
« Terug naar recepten
Oosterse soep met gebakken eendenborst
PT40M
Oosterse soep met gebakken eendenborst
Een heerlijk oosterse soep met gebakken eendenborst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse soep met gebakken eendenborst te bereiden
BEREIDEN:
Vel van filet met scherp mes in ruitpatroon inkerven.
Eendenborst bestrooien met helft van Japanse mix en bestrijken met helft van vissaus.
In koekenpan met anti-aanbaklaag eendenborst eerst op velkant ca 6 min. bakken.
Keren en nog ca 4 min. op de andere kant bakken.
Eendenborst in aluminiumfolie wikkelen.
In pan kippenbouillon met citroengras aan de kook brengen.
Soep zachtjes ca 8 min. laten trekken.
Citroengras verwijderen.
Intussen paddestoelen met keukenpapier of borsteltje schoonvegen en in plakjes en repen snijden.
In pan olie verhitten en paddestoelen ca 5 min. al omscheppend bakken.
Paddestoelen over diepe borden verdelen.
Eend diagonaal in dunne plakken snijden.
Eend dakpansgewijs naast paddestoelen in diepe borden leggen.
Bouillon op smaak brengen met rest van Japanse mix en vissaus en over de borden verdelen.
Bieslook erboven fijnknippen.
Direct serveren.
Vel van filet met scherp mes in ruitpatroon inkerven.
Eendenborst bestrooien met helft van Japanse mix en bestrijken met helft van vissaus.
In koekenpan met anti-aanbaklaag eendenborst eerst op velkant ca 6 min. bakken.
Keren en nog ca 4 min. op de andere kant bakken.
Eendenborst in aluminiumfolie wikkelen.
In pan kippenbouillon met citroengras aan de kook brengen.
Soep zachtjes ca 8 min. laten trekken.
Citroengras verwijderen.
Intussen paddestoelen met keukenpapier of borsteltje schoonvegen en in plakjes en repen snijden.
In pan olie verhitten en paddestoelen ca 5 min. al omscheppend bakken.
Paddestoelen over diepe borden verdelen.
Eend diagonaal in dunne plakken snijden.
Eend dakpansgewijs naast paddestoelen in diepe borden leggen.
Bouillon op smaak brengen met rest van Japanse mix en vissaus en over de borden verdelen.
Bieslook erboven fijnknippen.
Direct serveren.