KookJij

Oosterse soep met gebakken eendenborst

Een heerlijk oosterse soep met gebakken eendenborst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse soep met gebakken eendenborst te bereiden

BEREIDEN:
Vel van filet met scherp mes in ruitpatroon inkerven.
Eendenborst bestrooien met helft van Japanse mix en bestrijken met helft van vissaus.
In koekenpan met anti-aanbaklaag eendenborst eerst op velkant ca 6 min. bakken.
Keren en nog ca 4 min. op de andere kant bakken.
Eendenborst in aluminiumfolie wikkelen.
In pan kippenbouillon met citroengras aan de kook brengen.
Soep zachtjes ca 8 min. laten trekken.
Citroengras verwijderen.
Intussen paddestoelen met keukenpapier of borsteltje schoonvegen en in plakjes en repen snijden.
In pan olie verhitten en paddestoelen ca 5 min. al omscheppend bakken.
Paddestoelen over diepe borden verdelen.
Eend diagonaal in dunne plakken snijden.
Eend dakpansgewijs naast paddestoelen in diepe borden leggen.
Bouillon op smaak brengen met rest van Japanse mix en vissaus en over de borden verdelen.
Bieslook erboven fijnknippen.
Direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst