Recept
« Terug naar recepten
Oosterse sperziebonensalade
PT20M
Oosterse sperziebonensalade
Deze knapperige sperziebonensalade is heerlijk bij een Indonesische
rijsttafel. Of als je het "simpel" wilt houden ook lekker met alleen Rendangmet-
rundvlees- en rijst.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Fairtrade Original
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse sperziebonensalade te bereiden
- Verwijder de puntjes van de boontjes, blancheer ze er spoel ze met koud water na.
- Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Verdeel de dressing door de geblancheerde sperziebonen. Bestrooi desalade met de geraspte kokos en gehakte pinda's.