KookJij

Oosterse sperziebonensalade

Deze knapperige sperziebonensalade is heerlijk bij een Indonesische rijsttafel. Of als je het "simpel" wilt houden ook lekker met alleen Rendangmet- rundvlees- en rijst.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Fairtrade Original
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse sperziebonensalade te bereiden

  1. Verwijder de puntjes van de boontjes, blancheer ze er spoel ze met koud water na.
  2.  Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de dressing door de geblancheerde sperziebonen. Bestrooi desalade met de geraspte kokos en gehakte pinda's.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst