Recept
« Terug naar recepten
Koreaans gehakt
PT20M
Koreaans gehakt
Een lekker bijgerecht. Geserveerd op basmatirijst met een groente naar keuze.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koreaans gehakt te bereiden
- Bak het gehakt in een droge koekenpan rul, gaar en knapperig.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Haal het gehakt uit de pan en zet het opzij.
- Verwijder het meeste vet.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat op keukenpapier uitdampen.
- Fruit de ui enkele minuten in het aanhangende vet. Voeg dan de knoflook en de rode peper en de gember toe en bak even mee.
- Dan gaat het gehakt er weer bij met de soja, basterdsuiker en de sesamolie.
- Laat even al roerend pruttelen.
- Serveer het gehakt op de rijst en garneer met sesamzaad en enkele ringetjes bosui.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel . Weer eens iets anders met knapperig gebakken rundergehakt. Lekker met peuljes en tauge en / of een zoetzure komkommersalade.