In de VS kon ik natuurlijk de verleiding niet weerstaan en heb ik enkele kooktijdschriften gekocht.
Dit recept heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd (ben pas 1 dag terug), maar het lijkt me best lekker en makkelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Open tonijnburger
PT25M
Open tonijnburger
Een heerlijk open tonijnburger recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Taste of Home, Cooking School. Fall 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Open tonijnburger te bereiden
Gril aanzetten.
Tonijn afgieten en met een vork wat uit elkaar halen.
De hamburgerbroodjes opensnijden zodat je 4 stukken hebt. Deze licht roosteren in de toaster of onder de gril.
Meng in een kom paprika + ui + selderij + mosterd + Worcestershiresaus. Voeg de tonijn toe en zoveel halvanaise dat je een stevig mengsel hebt, maar niet te slap.
Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Leg een laag van het tonijnmengsel op elk half broodje. Hierop een schijfje tomaat en op de tomaat de Cheddarkaas.
Leg de broodjes (op een bakplaat) op bakpapier en schuif het geheel onder de gril ± 3 à 5 minuten of tot de kaas wat gesmolten is.
Tonijn afgieten en met een vork wat uit elkaar halen.
De hamburgerbroodjes opensnijden zodat je 4 stukken hebt. Deze licht roosteren in de toaster of onder de gril.
Meng in een kom paprika + ui + selderij + mosterd + Worcestershiresaus. Voeg de tonijn toe en zoveel halvanaise dat je een stevig mengsel hebt, maar niet te slap.
Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Leg een laag van het tonijnmengsel op elk half broodje. Hierop een schijfje tomaat en op de tomaat de Cheddarkaas.
Leg de broodjes (op een bakplaat) op bakpapier en schuif het geheel onder de gril ± 3 à 5 minuten of tot de kaas wat gesmolten is.