Recept
« Terug naar recepten
Oranjegebak voor 30 april
PT180M
Oranjegebak voor 30 april
Een heerlijk oranjegebak voor 30 april recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
25 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
opa henny
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oranjegebak voor 30 april te bereiden
Custard en suiker mengen.
Eidooiers en 50 gr melk tot een papje roeren.
Rest melk aan de kook brengen.
Kokende melk bij papje schenken.
Terug in de pan en twee min. laten koken, wel goed blijven roeren.
Gele room op plaat snel laten afkoelen.
Afdekken met huishoud folie.
Melk handwarm maken en rietsuiker en de gist er in oplossen, 20 minuten laten staan.
Rest ingrediënten toevoegen, maar de boter achterhouden.
Vervolgens deeg kneden 7 min, boter geheel weg draaien in het deeg.
Hoge bakplaat met papier beleggen, ook zijkanten
deeg uitrollen 30 x 40 centimeter.
Deegplak op de bakplaat leggen.
Plaatrijs: circa 20 minuten.
Met een rolstok om de 4 centimeter gaten indrukken.
Na circa 10 minuten nogmaals indrukken.
Gaten in het deeg vullen met een dop pudding van 20 gram.
Snijd de halve perziken in 4 delen
Op elke puddingdoppen een stuk perzik leggen en licht indrukken.
Narijs 30 minuten.
Oven verwarmen op 220°C., hete lucht oven op 190°C,
in cira 20 minuten goudgeel bakken.
Geheel laten afkoelen.
Na afkoeling afgeleren met kokende abrikozenjam.
Snijden in 35 stuks = 5,8 x 5,7 cm.
Eidooiers en 50 gr melk tot een papje roeren.
Rest melk aan de kook brengen.
Kokende melk bij papje schenken.
Terug in de pan en twee min. laten koken, wel goed blijven roeren.
Gele room op plaat snel laten afkoelen.
Afdekken met huishoud folie.
Melk handwarm maken en rietsuiker en de gist er in oplossen, 20 minuten laten staan.
Rest ingrediënten toevoegen, maar de boter achterhouden.
Vervolgens deeg kneden 7 min, boter geheel weg draaien in het deeg.
Hoge bakplaat met papier beleggen, ook zijkanten
deeg uitrollen 30 x 40 centimeter.
Deegplak op de bakplaat leggen.
Plaatrijs: circa 20 minuten.
Met een rolstok om de 4 centimeter gaten indrukken.
Na circa 10 minuten nogmaals indrukken.
Gaten in het deeg vullen met een dop pudding van 20 gram.
Snijd de halve perziken in 4 delen
Op elke puddingdoppen een stuk perzik leggen en licht indrukken.
Narijs 30 minuten.
Oven verwarmen op 220°C., hete lucht oven op 190°C,
in cira 20 minuten goudgeel bakken.
Geheel laten afkoelen.
Na afkoeling afgeleren met kokende abrikozenjam.
Snijden in 35 stuks = 5,8 x 5,7 cm.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Ideaal voor als je een grotere groep mensen in èèn maal wilt voorzien van een lekkernij, ipv 3 taarten te gaan maken.
opa-henny Banketbakker zegt: